Voorbereiden op je mountainbike tocht in Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en is centraal gelegen in Nederland. Daarnaast biedt Gelderland prachtige natuur en kan het worden onderverdeeld in drie gebieden: De Betuwe, De Veluwe en De Achterhoek. Schitterende gebieden voor het ondernemen van lange fietstochten met de mountainbike!

In dit artikel delen we je wat de mooiste mountainbike routes in Gelderland zijn en met welke fietsen je deze soms uitdagende parcours het beste kunt bedwingen

Mooiste mountainbike routes in Gelderland

Volgens de vele mountainbike liefhebbers op MTBroutes.nl kun je in Zeddam de mooiste mountainbike tocht ondernemen. De route die de gebruikers aanraden heeft een lengte van 25 kilometer en wordt gekenmerkt door een paar pittige klimmetjes en behoorlijk snelle afdalingen. Niet voor niets is er een vergunning nodig om deze route te mogen rijden (een jaarvergunning voor mountainbikers kost 12 euro). De route gaat dwars over de Hettenheuvel heen, door het Kleefse hout en over de schitterende paden van het Zeddammerbos kom je uiteindelijk weer terug op het startpunt.

Voor de mountainbikers die een fietsafstand van 25 kilometer iets te veel van het goede vinden is er ook een prachtige route in Winterswijk met een lengte van 2,3 kilometer. Dit parcours genaamde de “Winterwijkse Berg” bestaat geheel uit een aangelegde singletrack, waarbij iedere ronde hoogteverschillen kent die wel tot 90 meter kunnen lopen. Enthousiastelingen vanuit de hele regio die hun technische vaardigheden willen trainen zijn hier regelmatig te vinden. Naast dat dit parcours veel uitdaging biedt geeft het je ook nog eens een schitterend uitzicht over het Winterswijkse land.

De beste mountainbikes vergelijken

Om deze routes goed aan te kunnen heb je in ieder geval wel degelijke mountainbikes nodig! Echter, “goede kwaliteit” is helaas geen synoniem voor “goedkoop”. Zelfs de goedkoopste fietsen die je nodig hebt voor deze routes kosten meer dan 1000 euro. We begrijpen dat dit voor veel mensen een hoop geld is om te spenderen aan een fiets, maar het is nu eenmaal zo dat echt mountainbiken zwaar is voor fietsen en er weinig exemplaren van onder de 1500 euro zijn die dit aankunnen. En zelfs rond die prijs lever je wat in qua prestaties en levensduur van de fiets.

Een betrouwbare en volledige site om mountainbikes met elkaar te vergelijken en te bestellen is Fietsenvinden.nl. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding raadden wij de Giant Anthem Advanced 27.5 2016 aan. Deze kun je online bestellen voor € 2159,-. Deze fiets is bliksemsnel en geeft je totale controle op ruig terrein. Omdat Giant veel fietsen van andere merken produceert zijn hun prijzen behoorlijk goed. Wil je nog meer Giant mountainbikes vergelijken, neem dan een kijkje op Fietsenvinden.nl!