Tips & trips in Gelderland

Een dagje op pad in Gelderland? Geen probleem! Er zijn heel veel leuke uitjes te beleven. Allereerst leent de prachtige natuur zich voor wandel- en fietstochten. Maar buiten dat is er natuurlijk nog veel meer te beleven!

Apenheul

Kom oog in oog te staan met de apen in de Apenheul! Waar je in andere dierenparken de inwoners op afstand kunt bewonderen, loop je in de Apenheul tussen de apen. Wie weet komt er wel een aapje bij je op je schouder zitten! Bagage kun je gewoon meenemen, maar het is aan te raden om een bagagetas te lenen. Nieuwsgierige aapjes willen namelijk ook graag tussen je spullen kijken! Het park is rolstoel- en buggyvriendelijk en daarmee een geschikt uitje voor alle gezinnen. Let wel op: in de late herfst en in de winter is het park gesloten.

Actief de natuur in

Naast gewone wandel- en fietsroutes kun je op nog veel meer manieren de prachtige natuur verkennen en genieten van het buitenleven. Zo is de Veluwe Trail de bekendste lange-afstands-route voor ruiters en menners in Nederland. Ook zijn er diverse mountainbike routes, kun je zelfs zeilen, zwemmen, wakeboarden, waterskiën in Gelderland en zijn er ook GPS-tochten uitgezet.

Klimbos

Echte avonturiers kunnen zich prima uitleven bij Klimbos Garderen. Hier bereik je de hoogste punten en roetsj je naar beneden van de langste tokkelbaan van Nederland! Je kunt hier met gerust de hoogte in, want het is bovendien het veiligste klimbos van Nederland. Er zijn diverse parcours uitgezet, geschikt voor jong en oud, durfallen en avonturiers. Elk parcours heeft een eigen afstand en eigen uitdagingen. Durf jij het aan?

Gezinspark 't Smallert

Bij Gezinspark 't Smallert in Emst is altijd iets te beleven! Er zijn diverse mogelijkheden voor een gezellig dagje uit, geschikt voor jong & oud! Het park bestaat onder andere uit een forellenkwekerij, visvijvers, een speelpark en een kaarsenmakerij. Na alle vermaak kun je bijkomen in het dagrestaurant met een mooi terras.

Wil jij ook genieten van een leuk dagje uit in Gelderland? Of heb jij nog tips waarmee we andere toeristen in Gelderland kunnen voorzien van de leukste uitjes? We horen het graag!