Laat je verrassen op de Veluwe

Ga je naar Gelderland? Dan hoort een bezoek aan de Veluwe er zeker bij! Op de Veluwe kun je verschillende prachtige landschappen vinden. Het zeer complete fiets- en wandelroutenetwerk staat garant voor uren plezier in de buitenlucht. Onderweg tref je prachtige natuur en wie weet spot jij wel één van de vele dieren die op de Veluwe wonen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het meest bekende Nationale Park van Nederland. De vele soorten bossen, heidevelden, grasvlaktes en schitterende stuiflandschappen vormen een afwisselend landschap binnen het park. Tijdens een wandeling over de Veluwe kunt u ook verschillende boomgaarden, pittoreske dorpjes en kastelen tegenkomen. Natuurlijk zijn er ook voldoende campings op de Veluwe zodat je te midden van alle prachtige landschappen kunt overnachten.

De Veluwe leven en groeien vele flora en fauna. Elk jaar worden deze aangesterkt, zowel door menselijk handelen als door de werking van de natuur groeit het aantal prachtige dieren wat leeft op de Veluwe.

Op de Hoge Veluwe leeft een grote groep wilde zwijnen. Er is dus een kans dat je tijdens je wandeling oog in oog staan met één van deze familieleden van het varken. Een grotere kans heb je om het edelhert tegen te komen in de Veluwse bossen. Ze leven in roedels en tijdens de bronstijd in september worden er speciale tochten georganiseerd om de edelherten te spotten. Iets kleiner qua formaat is de ree. De ree kun je in eerste instantie herkennen als een hert, maar de ree is toch echt een ander diersoort. Reeën zoeken vaak het open landschap op, in tegenstelling tot herten, die het liefst in de bossen blijven. Wil je een bijzonder dier spotten tijdens je fietstocht door de Veluwe? Op het Nationaal Park Hoge Veluwe woont een zeer speciaal schaap: de moeflon. Dit wilde schaap komt van oorsprong uit Corsica en ziet er totaal anders uit dan de schapen die wij kennen. De mannetjes zijn te herkennen aan hun bijzonder gedraaide hoorns.

Uiteraard zijn er op de Veluwe nog veel andere soorten zoogdieren, vogels en insecten! Bijvoorbeeld de Korhoen, die bekend staat om de indrukwekkende balts die de mannetjes ‘s morgens vertonen. Dit doen ze om vrouwtjes aan te trekken. Nadat de Korhoen in het verleden volledig verdween uit Gelderland zijn de prachtige vogels in 2007 opnieuw uitgezet op De Hoge Veluwe. Doordat er meerdere jaren opvolgend korhoenders uitgezet zijn, kunt u de vogels wederom spotten op de Veluwe!

Ook benieuwd naar al deze prachtige natuurgebieden, haar routes, flora en fauna? Kom de Veluwe en laat je verrassen door de prachtige natuur van Gelderland! Kijk snel op ardoer.com voor een vakantieverblijf wat bij jou past.