Gezinsuitjes in Gelderland

In Gelderland vind je veel verschillende leuke uitjes voor het hele gezin. Voor jong en oud: er in Gelderland voor iedereen wat te beleven!

Sportieve gezinnen kunnen bijvoorbeeld de uitdaging aangaan door een bezoekje te brengen aan het Klimbos Veluwe in Apeldoorn. Er zijn tien verschillende klimavonturen. Je kunt er tot 18 meter de lucht in! Doordat het parcour is voorzien van een zekersysteem kun je er veilig klimmen. Voor kinderen vanaf 7 jaar die nog geen 1.40 meter zijn is er een Junior Klimbos. De hoogte van dit klimbos ligt tussen de 3 meter en 5 meter hoogte.

Heb je kleine kinderen? Dan kan je terecht bij de Julianatoren. Het familiepretpark ligt in Apeldoorn en heeft leuke attracties voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Zo is er een schattenjacht waarbij je na afloop een oorkonde krijgt en een Dino’s Tour de je meeneemt langs dino’s en mammoeten. Daarnaast kun je ook van het uitzicht genieten vanuit het Reuzenrad. Met in totaal meer dan 60 attracties is er voor het hele gezin genoeg te beleven!

Genieten van een ijsje

Terug de tijd in kan met een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het museum laat het leven zien van Nederlanders gedurende de eeuwen. Eén van de vele activiteiten die het museum biedt is een overlevingsspel. Hierbij ga je samen met jouw gezin terug naar de 19e eeuw. In deze periode was het heel normaal voor kinderen om te werken. Iedereen wordt aan het werk gezet. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden als ploegen. Daarnaast word je geconfronteerd met enkele belangrijke keuzes, zoals de keuze om je kind naar school te sturen of aan het werk zetten om geld te verdienen. Het spel bestaat uit 3 speelrondes en je kunt je vooraf online inschrijven. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft nog veel andere leuke activiteiten. Naast het overlevingsspel kun je een ritje maken in één van de trams, kun je er verdwalen in een doolhof of laat je je rondleiden door een deskundige die je alles kan vertellen over de historische gebouwen en over het leven van de bewoners uit de 19e eeuw.