Fietsend en wandelend Gelderland door

Gelderland is dé plek voor een vakantie waar je lekker tot rust kan komen en kan genieten van de natuur. Door het afwisselende landschap kun je hier heerlijk wandelen en fietsen. Geen idee welke route je moet nemen? Er zijn diverse samengestelde routes die gevolgd kunnen worden. Of je nu een korte of lange fiets- of wandeltocht wil maken, alles is mogelijk.

De prachtige omgeving

Gelderland wordt ook wel het groene hart van Nederland genoemd... En dat is niet voor niets! Met ruim 5000 vierkante kilometer aan natuur bevind je je midden in het groen. Nationaal Park de Hoge Veluwe is zeer geliefd bij wandelaars en fietsers door het afwisselende landschap. Hier vind je bossen, vennen, heide en stuifzand. Naast alle mooie natuur dat het park rijk is, vind je hier ook wilde zwijnen, edelherten en reeën. Buiten de Veluwe is ook van alles te bewonderen! Kies een wandel- of fietsroute door de hoofdstad Arnhem of bezoek andere pittoreske plaatsjes. Eén ding is zeker, je hoeft je geen moment te vervelen tijdens een vakantie in Gelderland.

Fietsen

De campings van Ardoer liggen midden in de natuur, waardoor je gemakkelijk op de fiets stapt of vanaf de camping lopend vertrekt om de omgeving te ontdekken. Op de camping is het mogelijk om fietsen te huren wanneer je deze niet zelf hebt meegenomen. De verhuur heeft allerlei soorten en maten fietsen zodat iedereen comfortabel de route kan afleggen. Waar je zelf nog aan dient te denken is om voldoende drinken mee te nemen, maar ook handige dingetjes zoals een fietscomputer, een bandenplakset, een fietspomp, een helm en een routeboek of kaart. Tegenwoordig kun je ook vaak een app downloaden om de route uit te stippelen. Maar mocht dat niet mee werken, dan is er altijd het knooppuntensysteem nog met bordjes, zodat je niet verdwaalt!

Fietsen in Ede

In en rondom de gemeente Ede zijn de prachtigste fietstochten te vinden, door maar liefst vijf verschillende soorten landschappen. De tochten nemen je mee langs boerderijwinkels met heerlijke streekproducten, fietsoplaadpunten en nog veel meer. Alle tips, inclusief de beste fototips zijn te vinden op www.fietseninede.nl.

Wandelen

Gelderland is ook erg leuk om lopend te ontdekken. Er is een heel wandelnetwerk met knooppunten waardoor je zelf makkelijk een route kan samenstellen. Ook kun je één van de vele samengestelde routes volgen zodat je langs alle mooie en bijzondere plekjes komt. De meeste wandelroutes vind je in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Vergeet dus vooral niet om je wandelschoenen uit de kast te trekken!